Populairste vakantiebestemmingen erg exotisch

Elk jaar maken de uitgevers van de Lonely Planet reisgidsen een top 10 met populairste vakantiebestemmingen. En zoals elk jaar staat deze lijst ook dit jaar weer bomvol met verre bestemmingen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de top-3: Sri Lanka, Montenegro en Zuid-Korea.

Dit zijn ongetwijfeld bestemmingen die veel van ons wel zouden willen bezoeken. Maar toch blijkt dat de meeste mensen een stuk dichter bij huis blijven. Durven mensen zo’n exotische bestemming dan toch niet aan? Waar het aan ligt is blijft speculeren.

Feit is dat de meeste Nederlanders nog steeds kiezen voor een vakantie in de landen rondom de Middellandse Zee. Frankrijk, Spanje, Italië en Turkije blijven onverminderd populair onder het Nederlandse publiek. Want wie heeft er nou nog nooit verbleven op een camping aan het Italiaanse Gardameer? Of gekampeerd in Zuid Frankrijk?

Waar de meeste Nederlanders dit jaar op vakantie gaan is nog even afwachten. Volgens D-Reizen blijven de boekingen voor vakanties in de zomer van 2013 nog sterk achter in vergelijking met vorig jaar. Mensen wachten liever een goedkope last-minute af in plaats van te kiezen voor de vroegboekkorting.

De economische crisis laat dus zijn effecten ook zien bij de vakantiekeuze. Zou dit dan ook de reden zijn dat er dit jaar waarschijnlijk toch maar weinig Nederlanders naar Montenegro vertrekken?

WordPress

HTML5

CSS3

JavaScript Free