Gardameer Inspiratie

Eindeloos genieten aan het Gardameer

Het Gardameer is zowel het schoonste als het grootste meer in Italiƫ. Het ligt in een prachtige omgeving van bergen en stranden verrijkt met de schilderachtige stadjes. U zult verrast zijn over de vele mogelijkheden naast de strandvakantie. Men denkt bij het Gardameer al snel aan een vakantie aan het water maar er is veel meer wat u kunt bekijken en doen.

Buitenactiviteiten
Op het Gardameer is een strandvakantie een groot succes met fantastische mogelijkheden voor de watersport zoals windsurfen en zeilen en zwemmen. In de omgeving kunt u plezierig bergwandelen, mountainbiken, golfen op een van de vele banen, wandelen en fietsen. Een vakantie met de kids is niet compleet zonder een bezoek aan het amusementspark Gardaland of Canevaworld.
Als u rondkijkt in de omgeving met de auto, fiets of op de motor, komt u op de mooiste plekjes. Laat u verrassen en geniet ervan. Zo kunt u de wijnroute Strada del Vino volgen in Bardolino, ontdek de Italiaanse wijncultuur. Op deze manier komt u langs meer dan zestig wijngaarden en wijnkelders waarvan velen opengesteld voor bezoekers. Het centrum van het stadje is vooral voetgangersgebied, ideaal als u het plaatsje wilt verkennen, bezoek het wijnmuseum of het olijfoliemuseum, proef de sfeer op de Piazza Matteotti, een ontmoetingsplaats waar iedereen uiteindelijk op uitkomt. Dit is een typisch voorbeeld van Italiaanse charme en eenvoud.

Ontdek het stadje Garda
U vindt hier toerisme, gezelligheid en romantiek. Natuurlijk kunt u hier kiezen uit lekker eten met Italiaans ijs, pizza of een van de Italiaanse culinaire gerechten. Het stadje met smalle straatjes, oude stadspoorten, leuke winkeltjes en natuurlijk de wandelboulevard Lungolago biedt voor ieder wat wils. De beklimming van de bijna 300m hoge tafelberg is een mooie wandeling aan het Gardameer.
Een markt bezoeken in een van de authentieke stadjes is gezellig, er worden ook regelmatig antiekmarkten georganiseerd zoals in juli en augustus in Magugnano, dit is slechts een van de vele voorbeelden. Hier ervaart u de authentieke Italiaanse sfeer, u bent meer dan welkom als bezoeker. Het Gardameer heeft alles in huis voor de vakantie van uw dromen.

WordPress

HTML5

CSS3

JavaScript Free